Viimeinen päivä: -20% vaellusvaatteista* Koodi: VK20
*Ei koske tuotemerkkejä Norrøna, Härkila ja Mountain Equipment. Alennus vähennetään suositushinnasta, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. Kampanja voimassa 23.6.2021 asti.
 »

Privacy Policy

OutdoorExpertenin tietosuojakäytäntö


OutdoorExperten Sverige AB (organisaationumero 556673–3456) kantaa vastuuta yksityisyydensuojastasi ja henkilötiedoistasi. Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa kuinka keräämme, käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi sekä varmistaa, että noudatamme voimassa olevaa lainsäädäntöä tietosuojakäytännöissämme. Haluamme, että voit tuntea olosi turvalliseksi aina asioidessasi kanssamme.


Rekisterinpitäjä

OutdoorExperten toimii henkilötietojesi käsittelystä vastaavana tahona, ja huolehtii voimassa olevan lainsäädännön noudattamisesta.


Mitkä tiedot ovat henkilötietoja?

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka voidaan suoraan tai välillisesti yhdistää sinuun. Esimerkiksi nimi, kuva, henkilötunnus, IP-osoite ja ostohistoria ovat henkilötietoja.


Mitä henkilötietoja käsittelemme?
  • Nimi
  • Henkilötunnus tai organisaatiotunnus
  • Asiakas-ID
  • Osoite
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Maksutiedot
  • IP-osoite ja outdoorexperten.fi-sivuston käyttötietoja
  • Ostohistoria
  • OutdoorExperten käsittelee maksukorttien numeroita, mutta ei tallenna niitä. Näitä tietoja säilyttävät ainoastaan kortti- ja maksupalveluyritykset.

Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

OutdoorExperten käsittelee tietojasi, jotta voimme

  • Täyttää sopimusvelvoitteen, eli toimittaa tilaamasi tavarat ja palvelut sekä tarjota asiakastukea.
  • Tarjota sopivan toimitusvaihtoehdon.
  • Tarjota erilaisia maksuvaihtoehtoja.
  • Tarjota sinulle relevanttia tietoa sekä mukauttaa tarjouksia ja käyttökokemusta verkkosivuilla tai muissa kontaktikanavissa, kuten tekstiviesteissä tai uutiskirjeissä.
  • Ehkäistä petoksia.
  • Noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä, esimerkiksi kirjanpidon osalta.
  • Varmistaa ostajan iän.
  • Kerätä tilastotietoa tarjontamme parantamiseksi.
  • Käsitellä reklamaatioita ja takuuasioita.
  • Tiedottaa sinulle tilauksesi toimitukseen liittyvistä asioista.
  • Vastata kysymyksiisi asiakaspalvelumme kautta.


Milloin käsittelemme henkilötietojasi?


OutdoorExperten kerää ja käsittelee henkilötietojasi jotta voit vierailla verkkosivuillamme, ostaa tuotteita ja palveluita ja saada ne toimitettuina, saada sopivia tarjouksia, saada informaatiota ja apua asiakaspalvelustamme, reklamoida ja hyödyntää tuotteiden takuita. Käsittelemme henkilötietoja sekä sivuston käyttöön liittyvää dataa seuraavissa yhteyksissä. 

Verkkosivustoa käytettäessä


Google Analytics

OutdoorExperten käyttää Google Analyticsia outdoorexperten.fi-sivustolla. Google Analytics on Google Inc.(”Google”) -yhtiön tarjoama verkkoanalytiikkapalvelu. Google Analytics käyttää niin sanottuja evästeitä. Eväste on pieni tietokoneellesi tallentuva tekstitiedosto, joka mahdollistaa nettisivun käytön tutkimisen. Hyväksyessäsi evästeiden käytön outdoorexperten.fi-sivustolla, Google tallentaa sivuston käyttöä koskevia tietoja sekä IP-osoitteesi. IP-osoite anonymisoidaan yksityisyytesi suojaamiseksi. Kerättyä dataa käytetään raportteihin, joiden avulla mm. kehitämme nettisivuja toimivammiksi.

Lue lisää evästekäytännöistämme

Facebook

OutdoorExperten käyttää Facebook Inc.:n, 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”) Facebook-pikseleitä. Pikselit on sijoitettu outdoorexperten.fi-sivustolle, ja niiden avulla voidaan analysoida ostovirtoja, parantaa kohderyhmäsegmentointia sekä saada parempaa tietoa verkkosivuston käytöstä. Pixelit jäljittävät toimintaa verkossa, kuten ostoksia ja käyntejä eri sivustoilla. Tätä tietoa voidaan käyttää mainostamiseen, uusien kohderyhmien löytämiseen sekä ilmoitusten tehokkuuden tutkimiseen.

Lisätietoa löydät seuraavista linkeistä:
Facebook-pikselit: https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/using-the-pixel
Facebookin yksityisyydensuoja: https://www.facebook.com/about/privacy


Criteo

OutdoorExperten käyttää Criteota näyttääkseen kiinnostavia mainoksia Outdoorexperten.fi-sivustolla jo aiemmin vierailleille. Criteo kerää ja tallentaa sivuston käyttöön liittyvää pseudonyymidataa. Criteo käyttää mm. hash-algoritmeja tietojen pseudonymisointiin, ja varmistaa ettei mitään tietoja säilytetä tavallisessa muodossa, kuten nimet tai sähköpostiosoitteet. Criteo käyttää datan keräämiseen evästeitä.

Ostotapahtuman yhteydesssä


Ostotapahtuman yhteydessä OutdoorExperten tallentaa henkilötietosi, jotta voimme toimittaa kanssasi tehdyn sopimuksen mukaiset tuotteet ja palvelut. Hyväksyessäsi oston hyväksyt samalla, että tallennamme vähintään nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Suostumuksellasi voimme tallentaa myös muita henkilötietoja.


Tietojärjestelmät ja verkkosivu

Nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi tallennetaan tietojärjestelmäämme, jotta voimme noudattaa kirjanpitolakia ja mahdollistaa tuotteiden toimituksen.


Qliro

Qliro toimittaa OutdoorExpertenille maksupalvelun. Oston yhteydessä käsitellään ja tallennetaan välttämättömät, lain vaatimat henkilötiedot. OutdoorExperten käsittelee maksukorttien numeroita, mutta ei tallenna niitä. Näitä tietoja säilyttävät ainoastaan kortti- ja maksupalveluyhtiöt.


Logistiikkayhteistyökumppanit

Ostotapahtuman yhteydessä valitset jonkin toimitusvaihtoehdoista, jotka toteuttaa PostNord. Valitun toimitusvaihtoehdon toteuttamisen kannalta välttämättömät henkilötiedot tallennetaan.


Ennen ja jälkeen ostotapahtuman


Uutiskirje

Jos olet tilannut uutiskirjeemme tai hyväksynyt tiedotteiden lähettämisen sähköpostitse, tallennamme sähköpostiosoitteesi. Tieto säilytetään, kunnes päätät peruuttaa uutiskirjeen tilaamisen. Voit tehdä tämä milloin tahansa uutiskirjeen alareunassa olevan linkin kautta. Jos olet aiemmin tehnyt ostoksia meillä, tallennamme myös nimesi, syntymäaikasi ja ostohistoriasi. Näiden tietojen avulla pyrimme valitsemaan juuri sinulle relevantteja tarjouksia ja kiinnostavia uutiskirjeitä. OutdoorExperten käyttää uutiskirjeiden lähettämiseen Rule-työkalua, ja yhteystiedot tallennetaan Ruleen uutiskirjeen tilauksen yhteydessä.


Tekstiviestit

Jos olet hyväksynyt uutisten vastaanottamisen tekstiviesteillä, tallennamme puhelinnumerosi. Voit milloin tahansa lopettaa viestien vastaanottamisen seuraamalla viestissä olevia peruutusohjeita, eli lähettämällä peruutussanan annettuun numeroon. OutdoorExperten käyttää tekstiviestien lähettämiseen Rule-työkalua, nimesi ja puhelinnumerosi tallennetaan Ruleen uutisviestien hyväksymisen yhteydessä.

Henkilötietojen käsittelyn lailliset perusteet

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme täyttää sopimusvelvoitteen kanssasi, kun meillä on oikeutettu peruste käyttää niitä tilastoinnissa ja palveluidemme markkinoinnissa, maksujen varmistamiseksi ja petosten estämiseksi sekä laillisen velvollisuuden perusteella tietojen poistamisen yhteydessä.



Kuinka suojaamme henkilötietosi?


Yksityisyydensuojasi on meille tärkeä, ja siksi huolehdimme tarkasti turvallisuudesta henkilötietojen käsittelyssä. Tallennetut tiedot suojataan käyttäjäoikeuksien hallinnalla sekä tietoturvajärjestelmillä.


Kenelle luovutamme henkilötietoja?

Emme jaa henkilötietoja kolmansille osapuolille ilman suostumustasi. Näitä tietoja puolestamme käsittelevillä yrityksillä on aina sopimus henkilötietojen käsittelystä OutdoorExpertenin kanssa, jolla varmistetaan tietojen käsittely turvallisella ja asianmukaisella tavalla.


Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on välttämätöntä siinä tarkoituksessa, jota varten ne on kerätty, tai lain tai muiden määräysten vaatiman ajan. Tämän takia eri tarkoitukseen kerättyjen tietojen säilytysajat eroavat toisistaan. Esimerkiksi kirjanpitolain mukaan tietoja tulee säilyttää kymmenen vuotta. Yleisesti ottaen niitä tietoja, joiden käsittelylle olet antanut hyväksyntäsi, säilytetään niin kauan kuin olet OutdoorExpertenin asiakkaana. Tämän jälkeen kaikki tiedot joko poistetaan tai anonymisoidaan. Yleensä asiakkuuden kesto määritellään tuotteiden reklamointioikeuden kautta, toisin sanoen normaalisti kolme vuotta ostotapahtumasta.


Evästeet

Evästeillä mahdollistetaan sivuston käyttäjän pääsy eri toimintoihin, sekä parempi ja personoidumpi käyttökokemus. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentuu tietokoneellesi nettiselaimen kautta. Evästeillä on useita eri tarkoituksia, ja niiden säilytysajat vaihtelevat.

Lue lisää evästeistä



Tietosuojaoikeudet


Tietosuojalainsäädäntö takaa sinulle henkilötietojen luovuttajana tiettyjä oikeuksia. Jos haluat käyttää jotakin näistä oikeuksista, olethan yhteydessä meihin asiakaspalvelumme kautta.


Pääsy henkilötietoihin

Sinulla on milloin tahansa oikeus saada selvitys siitä, mitä tietoja OutdoorExpertenillä on sinusta.


Tietojen oikaisu

Sinulla on oikeus vaatia virheellisten tietojen oikaisua.


Peruuttaa hyväksyntäsi

Voit milloin tahansa peruuttaa aiemmin antamasi hyväksynnän tietojen käsittelystä.


Poistattaa tiedot

Hyväksynnän peruuttamisen yhteydessä tai sen jälkeen voit myös vaatia tietojesi poistoa. Poisto tehdään tällöin siltä osin, kuin se voimassa olevan lainsäädännön mukaan on mahdollista.



Heräsikö sinulla kysymyksiä tietosuojakäytännöistämme?


Olethan yhteydessä meihin, jos sinulla herää kysymyksiä tai ajatuksia tietosuojakäytännöistämme. Tavoitat asiakaspalvelumme helposti yhteydenottolomakkeen kautta tai puhelimitse.

Innokkaasta ideasta, jännittävästä suunnitelmasta ja intohimoisesta tutkimuksesta - seikkailuun, täynnä uusia kokemuksia ja unohtumattomia muistoja. Ei ole väliä oletko aloittelija, todella kokenut yksilö tai parantumaton nautiskelija, joka vain kaipaa ulos luontoon. Intohimomme on auttaa sinut oikealle tielle ennen seuraavaa suurta seikkailuasi. Huippuluokan varusteet johtavilta tuotemerkeiltä, informatiiviset oppaat ja omistautuneet työntekijät. Me olemme mukanasi koko matkan alusta loppuun. Miltä sinun seuraava outdoor-hetkesi näyttää?

Betalsätt och frakt
Lataa…
Lataa…